Archief - 2de editie van 2022 - 02-02-2022

Off Screen i.s.m.CBK R'DAM presenteert premières
woensdag 2 februari 19.30u @WORM

OFF SCREEN CBK special

Presentatie: Ove Lucas, directeur CBK R'dam

2 FEB 2022 19:30

locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam

De bioscopen kunnen weer open! En omdat het weer kan heeft het CBK Rotterdam in samenwerking met Off Screen en WORM razendsnel een prachtprogramma samengesteld met de eerste publieke vertoning van If Paradise Is Half As Nice van Marieke van der Lippe, This Is Them van Luca Tichelman en P-9830 van Michiel van Bakel. Uw gastheer is Ove Lucas, directeur CBK R'dam.

Programma

06IPIHAN.jpeg

If Paradise Is Half As Nice, 2022, 29 min.

Marieke van der Lippe

In de zomer van 2020 streek kunstenaarscollectief IPIHAN neer op 'De Betonplaat', de voormalige locatie van de Beton Centrale Rotterdam. Ze verlieten het comfort van hun studio's om ter plaatse concepten, kunstwerken en uiteindelijk een tentoonstelling te bedenken. De kunstenaars (Pim Palsgraaf, Daan Botlek, Willem Besselink, Ties Ten Bosch, Jordy Walker, Michiel Jansen, Toine Klaassen, Esther Kokmeijer, Regina Kelaita, Leslie Nagel, kunst- en architectuurhistoricus Guus Vreeburg) nemen het verlaten terrein over, en maken werk vanuit dat wat zij aandient. Van der Lippe legt het hele proces vast met haar camera: de kameraadschap, het leven op een plek waar niks is maar alles kan en de uiteindelijke resultaten van deze kunstzinnige idyllische snelkookpan.

P-9830III.jpeg

P-9830, 2021, 4 min. 

Michiel van Bakel

Animatiefilm over een deel van de haven de Maasvlakte, waarin het natuurlijke en technologische landschap samenkomen. Gefilmnd met een zelfgemaakte camera met een handgeblazen glazen cameraoog waarvan de lens is gevuld met zeewater. Van Bakel maakte naast films ook interactieve multimedia-installaties. Hij combineert de beginselen van fotografie en video met digitale animatietechnieken. Hoewel zijn benadering technisch is, richt zijn werk zich op mensen in hun omgeving, wat resulteert in een poëtische werkelijkheid.

thisisthem.jpeg

This is Them, 2022, 
14 min.

Luca Tichelman

'ALS WE SPELEN, BETEKENT DAT DAT HET NIET ECHT IS?' This is Them is een film waarin twee jonge vrouwen zich afvragen wie ze zijn, wat ze zijn, wat er van hen verwacht wordt en wie ze willen zijn. 
Tichelman speelt met opvattingen over identiteit; authenticiteit en de behoefte aan acceptatie, of andersom acceptatie en de behoefte aan authenticiteit centraal staan.